Hardware Engineers HUT

سخت افزار دانشگاه صنعتی همدان

Hardware Engineers HUT

سخت افزار دانشگاه صنعتی همدان

ده ترفند جهت خنک نگه‏داشتن قطعات کامپیوتر

یکی از مشکلات شایعی که به هنگام کار با کامپیوتر برای کاربران پیش می‏آید، گرم شدن بیش از حد قطعات سخت افزاری کامپیوتر است. این موضوع علاوه بر آسیب‏رسانی به سخت‏افزارها میتواند عمر آن‏ها را نیز کوتاه‏تر کند و حتی تأثیر منفی بر روی عملکرد نرم افزارهای در حال اجرا بگذارد. برای حل این مشکل، قصد دارم تا هم‏اکنون به معرفی 10 ترفند کاربردی جهت خنک نگه‏داشتن قطعات کامپیوتر بپردازم.
1- اگر از کامپیوتر استفاده نمی‌کنید، حتماً آن را خاموش کنید. این یکی از بهترین راه‌ها برای صرفه‌جویی در مصرف برق و همچنین جلوگیری از تولید گرمای زیاد می‌باشد.

2- پاورهای موثر در انرژی، در از بین رفتن انرژی زیاد که تبدیل به گرمای غیرقابل مصرف می‌شوند جلوگیری می‌کنند. آن دسته از پاورهایی که واقعا در انرژی مؤثرند، امروزه حتما دارای لیسانس 80Plus می‌باشند. این مسئله باید در هنگام خرید مورد توجه و اهمیت قرار گیرد.

3- در هنگام نصب خنک کننده CPU باید به این نکته توجه شود که میزان حساب شده این از خمیر سیلیکن (خمیر هادی گرما) در میان پردازشگر و رادیاتور فن ریخته شود. چرا که هنگام گرم شدن پردازشگر، انرژی زیادی نیز مصرف می‌شود.

4- بهتر است کامپیوتر در مکان خنکی قرار داده شود. ارتباط مستقیم با نور آفتاب و یا هر منبع گرمایی دیگر مانند لامپ‌های هالوژن باعث گرمای بسیار زیاد کامپیوتر می‌شوند.

5- کامپیوتر احتیاج به فضایی کافی برای گردش هوایی مؤثر می‌باشد. این مسئله علی‌الخصوص برای نوت‌بوک‌ها صدق می‌کند. توجه داشته باشید که به هیچ وجه کامپیوتر را بر روی متکا، پتو و یا هر چیزی که به گونه‌ای دریچه‌های هوا را مسدود کند قرار ندهید.

6- کیس کامپیوتر و همچنین در صورت وجود، فیلترهای هوا، باید به صورت منظم تمیز شوند تا از گرد و خاک بر روی کامپیوتر محافظت شود. جمع شدن گرد و خاک می‌تواند باعث ایزوله شدن قطعات الکترونیکی شده، مانع جریان هوا شده و اینگونه هواگیری را با دردسر مواجه کنند.

7- یکی از مسائل مهم دیگر برای سیستم جریان هوای عالی و کافی می‌باشد. به همین علت هم مسئله زیر صدق می‌کند:
جلوگیری از ایجاد کابل‌های تو در تو، زیاد و به هم پیچیده در کیس سیستم.
برای این کار کافی است هر کدام از کابل‌ها را به کابل مورد نظر ارتباط داده و سپس آنها را از سیستم مدیریت کابل‌ها عبور داد.

8- برای خنک نگه داشتن آن دسته از قطعاتی که در مسیر مستقیم جریان هوا نمی‌باشند، یک سیستم خنک کننده مؤثر و هدف دار بسیار مهم است.

9- بهتر است به فکر یک خنک کننده آبی نیز برای پردازشگر خود باشید، چرا که هم سیستم خنک کننده‌اش بسیار عالی می‌باشد و هم صدایی کمتر از صدای خنک کننده‌های عادی دارد.

10- از آنجا که در نوت‌بوک‌ها، خنک‌کننده‌ها و دریچه‌ها کوچک‌تر می‌شوند، مسئله استفاده از سیستم خنک کننده مناسب بسیار مهم است. یک خنک کننده ماهرانه و متناسب می‌تواند عمر دستگاه و بدنه را تا چند سال افزایش بخشد.

سرعت بالا آمدن ویندوز 7 و ویستا را افزایش دهید .

با انجام یک تنظیم ساده شما میتوانید سرعت بالا آمدن ویندوز 7 و ویستا را افزایش دهید .

یکی از مشکلات شایع در سیستم‏های تحت ویندوز، کند بودن سرعت بالا آمدن و راه‏ اندازی آن است. به طوری که پس از روشن کردن سیستم، زمان زیادی صرف ورود به ویندوز و بارگذاری کامل صفحه دسکتاپ می‏شود. این موضوع در کامپیوترهای قدیمی و سیستم‏هایی که دارای نرم ‏افزارهای نصب شده زیادی هستند بیشتر به چشم می‏خورد. بسیاری از کاربران برای حل این مشکل از طریق تنظیمات msconfig به خالی کردن برنامه‏ های اجرا شده در Startup میپردازند. این راه مفید است اما همواره نمی‏تواند کافی باشد. در صورتی که از ویندوز ویستا یا ۷ استفاده می‏کنید و با این مشکل روبرو هستید، بایستی بدانید در این دو ویندوز قابلیتی به نام Windows Boot Performance Diagnostics نهفته است که بسیاری از کاربران از آن بی‏خبرند. با فعال نمودن این ابزار، ویندوز به طور اتوماتیک موانعی که باعث کاهش سرعت بالا آمدن ویندوز می‏شود را به طور اتوماتیک تشخیص داده و آنها را رفع می‏کند…. ...

ابتدا در منوی Start عبارت gpedit.msc را وارد کرده و Enter بزنید.
در پنجره Local Group Policy Editor از پنل سمت چپ مسیر زیر را طی کنید:


Computer Configuration > Administrative Templates > System > Troubleshooting and Diagnostics > Windows Boot Performance Diagnostics


اکنون از قسمت سمت راست پنجره، بر روی Configure Scenario Execution level دوبار کلیک کنید.
در پنجره جدید، گزینه Enabled را انتخاب نمایید. همچنین اطمینان پیدا کنید در قسمت Scenario Execution Level گزینه Detection, Troubleshooting and Resolution در حالت انتخاب باشد.
اکنون بر روی دکمه OK کلیک کنید.
حال ویندوز را یکبار Restart نمایید.


اکنون Windows Boot Performance Diagnostics فعال بوده و به تشخیص و حل مشکلاتی که باعث کندی بالا آمدن ویندوز می‏شود می‏پردازد.

دقت نمایید برای این که Windows Boot Performance Diagnostics به درستی کار کند، بایستی سرویس (Diagnostic Policy Service (DPS در محیط ویندوز فعال باشد. برای اطمینان این قضیه:
در منوی Start عبارت Services را تایپ کرده و Enter بزنید.
در پنجره باز شده Diagnostic Policy Service را یافته و اطمینان پیدا کنید وضعیت (Status) آن بر روی Started قرار گرفته است.

قفل کردن فایلها بوسیله نرم افزار NOTEPAD

قفل کردن فایلها بوسیله نرم افزار notepad بسیاری از شما برای قفل فایل هایتان از نرم افزارهای خاصی استفاده میکنید و یا آنها را hidden میکنید و یا پوشه در پوشه و .... اما با این ترفند بسیار جالب می تونید  بدون هیچ نرم افزار خاصی فایلهای شخصیتان مثل عکس هایتان را قفل نمایید. ابتدا پسوند  فایلهایی که می خواهیم  قفل کنیم را باید بدانیم که برای نمایش آنها به مسیر زیر می رویم. Control Panel Folder options View و تیک گزینه Hide extensions for known file types را برمی داریم.  حال به عنوان مثال یک پوشه داریم که تعدادی عکس با فرمت jpg داریم . Notepad  را باز می کنیم و دستور زیر را در آن تایپ میکنیم ren *.JPg *.lnk سپس آنرا با فرمت .bat  در پوشه ای که عکسهایمان با فرمت jpg وجود دارد ذخیره می کنیم . مثلا lock.bat و حتما در قسمت save as type   All files  را انتخاب میکنیم  . آیکون فایل مورد نظر به شکل چرخ دنده در آمده است که آنرا اجرا میکنیم .بعد از اجرا می بنیم که تمام عکس هایمان قفل شده است. و حتی اگر بر روی آن کلیک راست کنیم قسمت open withرا ندارد. حال برای برگردادن این حالت فایلی مثل روش قبل با دستورزیر بنام unlock.bat ایجاد می کنیم. ren  *.lnk *.JPg حال شما می توانید برای فرمت های متفاوت بجای دستور *.JPg نام فرمت مورد نظرتان را قرار دهید مثل *.docx

انواع سخت افزار کامپیوتر

در این مقاله می خواهیم به بررسی قسمت های مختلف رایانه بپردازیم و بعد به تفصیل در مورد هر یک توضیح خواهیم داد تا آشنایی جزیی و مؤثری با هر یک از قسمت ها پیدا کنیم و حتی اگر لازم شد بعضی از مشکلات و مسائل رایانه خود را بهتر شناسایی نموده و در صدد رفع آن برآییم.


قسمت های اصلی یک کامپیوتر:

CPU یا پردازنده:

این قطعه به عنوان مغز رایانه نامیده می شود و مسئولیت کنترل تمام محاسبات، عملیات و قسمت های مختلف را بر عهده دارد.


حافظه:

حافظه رایانه برای ذخیره اطلاعات به کار می رود. حافظه با ریزپردازنده در ارتباط می باشد، بنابر این از سرعت بالایی برخوردار است. در رایانه از چندین نوع حافظه استفاده می شود:Virtual – Caching – BIOS – ROM – RAM

البته لازم به ذکر است که Virtual – Caching – BIOS کاربردهای حافظه هستند و گرنه خود حافظه به دو نوع ROM و RAM تقسیم می شود


- منبع تغذیه یا Power Supply :

این قسمت از رایانه جریان الکتریکی مورد نیاز در رایانه را تنظیم نموده و مقدار آن راتأمین می کند.


- هاردیسک:

یک حافظه با ظرفیت بالا و دائم می باشد که اطلاعات و برنامه ها را دربرمی گیرد.


- برد اصلی یا Mother Board :

برد اصلی رایانه است که تمام قطعات بر روی آن نصب می شوند. پردازشگر و حافظه به طور مستقیم بر روی برد اصلی نصب خواهند شد. ولی ممکن است بعضی از قطعات به صورت غیرمستقیم به برد وصل شوند. مانند کارت صدا که می تواند به صورت یک برد مجزا باشد و از طریق اسلات به برد اصلی متصل است.


- کارت صدا یا Sound Card :

کارت صدا سینگال های آنالوگ صوتی را به اطلاعات دیجیتال و برعکس تبدیل می کند و آنها را ضبط و پخش می کند.


- کارت گرافیکی یا Graphic Cards :

اطلاعات را به گونه ای تبدیل می کند که قابل نمایش بر روی مانیتور باشد.


- کنترل کننده Integrated Drive Electronics ) IDE ) :

این قطعه اینترفیس اولیه برای CD ROM، فلاپی دیسک و هارد می باشد.


- اینترفیس SCSI) Small Computer ) :

برای اضافه نمودن دستگاه های اضافی مانند هارد و اسکنر می باشد.


- گذرگاه Interconnect PeriPheral Component ) PCI) :

این قطعه رایج ترین شیوه جهت اتصال یک عنصر دیگر به رایانه است کارت های PCI از طریق اسلات ها به برد اصلی متصل است.


- پورت Accelerated Graphics Port ) AGP ) :

این قطعه برای اتصال سرعت بالا از کارت گرافیکی به رایانه است.


ورودی ها و خروجی ها

- مانیتور ( Monitor ):

جهت نمایش اطلاعات رایانه به کار می رود. نمایش تصاویر از ترکیب سه رنگ قرمز، سبز و آبی بوجود می آید.


- صفحه کلید ( Key Board ):

برای ورود اطلاعات به کار می رود.


- ماوس Mouse :

بهترین وسیله جهت نشان دادن و انتخاب نمودن گزینه ها و ایجاد ارتباط کاربر با رایانه می باشد.


- اسپیکرها:

جهت پخش صدا به کار می روند.


ابزارهای قابل حمل جهت ذخیره سازی ( Removable Storage ) :

با استفاده از این ابزارها می توان اطلاعات را به رایانه اضافه نمود و یا آنها را ذخیره کرده و به محل دیگر برد.


- Flash Memory

یکنوع حافظه است ( EEPROM یا E2PROM ) که امکان ذخیره سازی دائم را به وجود می آورد. مانند کارت های PCMCIA که دارای سرعت بالایی می باشند.


- فلاپی دیسک ( Floppy Disk )

جهت ذخیره اطلاعات بکار می رود و حجم آن ۴۴/۱ مگابایت است.


- CDROM

دیسک های فشرده رایج هستند که حجم آنها از ۶۵۰ مگا بایت به بالاست و برای ذخیره و جابه جایی اطلاعات می باشد.


- Digital Versatile Disc) DVDROM

این نوع رسانه مانند CD می باشد که با این تفاوت که دارای حجم بسیار بالا و کیفیت فوق العاده باشد.

نکته: البته رسانه های دیگری نیز مانند Optical Drive، دیسک های بزرگ معروف به درایو B و Tape Backup و سایر موارد نیز وجود داشته اند که در حال حاضر با آمدن CD و DVD و رسانه ای بسیار حرفه ای تر غیر قابل استفاده شده اند.


 


انواع پورت ها

- موازی ( Parallel ) :

این نوع اتصال عموماً برای چاپگرها به کار می رود.


- سریال ( Seriall) :

این نوع پورت های جهت اتصال دستگاه هایی مانند مودم خارج یه کار می رود.


- پورت Universal Serial BUS ) USB )

این نوع اتصال نیز برای اتصال دستگاههای مانند اسکنر و یا دوربین های دیجیتالی و یا وب ا ستفاده می شود.


 


اتصالات مربوط به شبکه و اینترنت

- مودم های کابلی ( Modem Cable ):

برای ارتباط با اینترنت از طریق سیستم تلویزیون به کار می رود.


- مودم های : vdsl ) Very high bit-rate DSL )

در این نوع ارتباط از فیبر نوری استفاده می شود.


- مودم های : DSL ) Digital Subscriber Line )

یک نوع ارتباط با سرعت بالا از طریق خطوط تلفن برقرار می شود.

آیا تا به حال دلتان خواسته که با کامپیوتر خود حرف بزنید و از او سوالاتی بپرسید؟

با این برنامه میتوانید همانند siri با کامپیوتر خود صحبت کنید( هر جور سوال که میخواین بپرسید)

سایت برنامه : www.cleverbot.com

با نظرات خود ما را دلگرم کنیدبغل